Fashion Revolution

Fashion Revolution är en organisation som arbetar för att modeindustri ska bli mer rättvis.

De vill radikalt förändra hur våra kläder produceras och konsumeras. De arbetar för att våra kläder ska tillverkas på ett säkert, miljövänligt och rättvist sätt. Och de arbetar för en modebransch som värderar människor, miljö, kreativitet och vinst i lika stor utsträckning.

De presenterar sig själv så här:

Vi är människor från hela världen.
Vi är människor som bär kläder och vi är människor som gör kläder.
Vi är människor som vill ha en fungerande modebransch.
Vi är formgivare, akademiker, författare, företagsledare, beslutsfattare, varumärken, detaljister, marknadsförare, producenter, tillverkare, arbetare och modeälskare.
Vi är industrin och vi är allmänheten.
Vi är världsmedborgare.
Vi är du.

FASHION REVOLUTION WEEK 20-26 april 2020

Fashion Revolution Week är en kampanj som hålls varje år. Den sammanfaller alltid med årsdagen när Rana Plaza-fabriken kollapsade. Det var den 24 april 2013. Vid olyckan miste 1138 människor livet och många fler skadades. Pga att deras arbete låg i en farlig byggnad.

#whomademyclothes?

Under den här veckan uppmuntras märken och producenter att svara med hashtaggen #imadeyourclothes och att visa öppenhet i deras arbetsmiljö och leveranskedja.

Arbeta i skolan
Läs om deras fantastiska arbete på deras hemsida https://www.fashionrevolution.org/

Här finns också ett stort och fint studiematerial under fliken ”educator”. Materialet vänder sig till barn från 7 år och uppåt. Det är på engelska.